Bactosan

      No Comments on Bactosan

Bactosan je prehransko dopolnilo, ki preprečuje težave mladoletnikov z nečisto kožo. Akne in mozolji prinašajo neželene učinke procesa odraščanja v odraslo osebo. Obstajajo seveda tudi rešitve.

Akne so vnete žleze lojnice. Nahajajo se pod kožo in proizvajajo sebum. Sebum je mastna tekočina, katera naravno ščiti našo kožo. Sebum, ki ga proizvede žleza lojnica, v normalnih situacijah pride na površino po drobnih kanalčkih. Ti drobni kanalčki žlezo povezujejo s porami. Osebe, kater muči nastanek aken, imajo najpogosteje proizvodnjo sebuma povečano. Povečana proizvodnja sebuma izzove zožitev kanalčkov. Preko kanalčkov sebum prihaja na površje. Ker so količine prevelike nastajajo zamašitve. Vzroki za nastanek aken so hormoni. V prvi vrsti gre za androgene hormone. Ko je povečana proizvodnja androgenih hormonov so žleze lojnice napadene. Nekateri vzroki za nastanek aken so tudi kozmetika, predvsem ličila, katera se nanaša na obraz. Vsi si seveda želimo lepo

kožo, brez aken. Narava ima na našo žalost čisto svoje zakone, ki seveda imajo svoj zakaj in zato. Treba jih je sprejeti, kot pozitivne vrednote. Vse spremljajoče negativne vrednote pa po najboljših močeh naravno ublažiti. Naravni način je še vedno najboljši, saj prinaša moč zdravljenja brez posebnih negativnih stranskih učinkov. Na ta način bo zdravljenje naravno učinkovito, brez posebnih negativnih stranskih posledic zdravljenja. Učinek, ki ga ima bactosan, je zmanjševanje rasti in razmnoževanje bakterij, katere povzročajo nastanek aken in mozoljev. Učinkovanje poteka tako, da bactosan ublaži rdečino in pospeši obnavljanje kože. Bactosan poleg tega ohranja fiziološki pH kože in vlažnost ter zmanjša izločanje lojni žlez. Z povečanjem zaščite pred bakterijami bactosan ohranja zdravo črevesno floro. Bactosan jemljemo na daljše časovno obdobje, priporočeno je jemanje ene kapsule dnevno. Jemanje se odsvetuje osebam, ki so alergične na mleko in mlečne izdelke. Enako se jemanje odsvetuje jemanje med nosečnostjo in dojenjem.

Bactosan je odlično prehransko dopolnilo za odpravljanje težav z aknami in mozolji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *