Barvanje

      Comments Off on Barvanje

V stanovanjih, hiša in poslovnih prostorih je običajno najbolj sterilen in monoton pristop do opreme prostora ta, da se pri stenah odločimo za preprosto belo barvanje. Čeprav je v določenih primerih to lahko ugodna rešitev, ponujamo v podjetju Klimatos tudi več inovativnosti in drznosti, ko se odločimo za barvanje notranjih prostorov. Različni pristopi in tehnike, ki jih uporablja Klimatos, lahko vsak prostor spremenijo v ambient, opremljen v določenem stilu, ki najbolj ustreza estetskemu občutku in željam uporabnika. Barvanje sten namreč nikakor ni zgolj postopek redne obnove in vzdrževanja prostorov, temveč je mnogo več; s kreativnimi, inovativnimi in drznimi rešitvami, lahko barvanje povsem spremeni občutek, ki ga doživljamo v določenem prostoru.

V podjetju Klimatos ponujamo osebno in individualno svetovanje pri odločitvi za barvanje, ki bo prostor spremenilo v dom. Izbor ustreznih barvnih odtenkov, vzorcev in odsevnosti barv mora namreč biti prilagojen potrebam uporabnikov in njihovim željam o tem, kakšen občutek naj prostor vzpostavlja. Barvanje sten se tako nikoli ne sme pričeti brez tehtnega premisleka o učinkih, ki jih želimo v prostoru doseči.

Določeni barvni toni, naprimer barvanje s toplimi barvami, kot so oranžna, rdeča in rumena, ustvarjajo toplino domačega okolja, dajejo občutek varnosti, prijetnost in sproščenosti. Hladnejši toni so primernejši za barvanje okolja, ki izraža kreativnost, inovativnost, spodbuja miselne in ustvarjalne napore. Rumene in oranžne barve spodbujajo apetit, svetlo vijoličaste ustvarjajo umirjeno okolje in sproščajo napetost, zeleno-modre spodbujajo ustvarjalnost in miselno aktivnosti. Restavracije so zato drugačnih barv kot delovne pisarne in prav tako mora biti barvanje spalnica drugačno od barvanja kuhinje. Vsaka barva ima svoje psihološke učinke, zato ustrezna odločitev za barvanje sten notranjih prostorov nikakor ne sme biti stvar naključja, ne glede na to, ali so prostori namenjeni osebni ali poslovni rabi.

V podjetju Klimatos se zavedamo, da je barvanje prostorov mnogo več kot nanašanje barv, zato s svetovalno aktivnostjo dopolnjuje tehnična znanja in izkušnje z barvanjem prostorov.