Čiščenje greznic zna biti zahtevno opravilo

Oglejmo si kako poteka čiščenje greznic.

Če nimate kanalizacije imate luksuz v obliki greznice. Mnogi temu ne bi rekli luksuz, saj je kanalizacija dosti lažja za uproavljati, praktično samo plačate račun. Sicer je ta vsak mesec, vendar s tem sistemom ni dosti dela.

Greznica pa je nujna za tiste, ki še nimajo kanalizacije. In ravno tu se zaplete, saj jo je potrebno vsake toliko časa izprazniti in očistiti. Na koliko časa je seveda odvisno od velikosti greznice.

Čiščenje greznice (http://www.komunala-mezan.si/MEZAN,,ponudba_storitev,praznenje_-_ciscenje.htm) poteka po ustaljene postopku. Odpečati se jo, izčrpa vsebino (ki je ponavadi razdeljena na dva dela) in jo po potrebi še očisti.
https://www.youtube.com/watch?v=11riKKE4o84

Za to je potrebno imeti ustrezno opremo, nekateri pa se tega raje lotijo na lastno pest. Vsekakor vam priporočamo, da najamete strokovnjaka, če pa to delate na lastno pest, pa morate vedeti kam sploh lahko tovrstno vsebino odložite, da ne onesnažite okolice.

Nekateri kraji imajo že obvezno uvedeno praznjenje greznice na letni ravni, ki poizkuša ustaviti praznjenje greznic z lastnimi sredstvi. Ali je to prav, ali ne presodite sami, zadeve pa se vsekakor lotite resno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *