Čistilna maska za obraz, čistilno mleko in piling – kakšna je sploh razlika?

      Comments Off on Čistilna maska za obraz, čistilno mleko in piling – kakšna je sploh razlika?

Množica kozmetičnih izdelkov marsikoga spravlja v zadrego, zmeda pa se še posebej rada pojavi pri kozmetiki, namenjeni čiščenju kože na obrazu. Se tudi sami sprašujete, kakšna je razlika med čistilno masko za obraz in čistilnim mlekom? Morda niste prepričani, kdaj izbrati piling in kdaj bi bila boljša izbira maska za obraz? Potem vsekakor berite dalje …

Izdelki za vsakodnevno čiščenje obraza

Kozmetiko za čiščenje kože delimo v dve večji skupini. Izdelki iz prve skupine so namenjeni vsakodnevnemu čiščenju kože, ki poteka pred spanjem in ki kožo pripravi na nanos ustrezne kreme, prilagojene vašemu tipu kože. Med tovrstne izdelke prištevamo razna čistilna mleka, gele in pene. Ti pripomočki so vsekakor zelo koristni in ne smejo manjkati v vaši kopalniški omarici, vendar pa se morate zavedati, da je njihovo delovanje omejeno le na površinsko čiščenje nečistoč, ki se na koži naberejo čez dan. Za globinsko čiščenje bosta potrebna piling in/ali maska za obraz.

Kdaj je potrebno globinsko čiščenje kože?

Globinskega čiščenja kože na obrazu ne izvajajte vsakodnevno, saj lahko s tem povzročite razdraženost. Maska za obraz in piling naj bi se uporabljala približno dvakrat tedensko, odvisno od stanja kože. Tako piling kot masko za obraz na koži pustimo dlje časa. S tem omogočimo temeljito čiščenje kože in obenem poskrbimo za njeno prekrvavitev. Pri izbiri maske bodite pozorni, da je res namenjena čiščenju (še posebej učinkovita je lahko čistilna maska za obraz, ki vsebuje izvleček zelene gline oziroma mineral ilit).