Najboljši in cenovno dostopni tablični računalniki

Tablični računalniki so po funkcionalnosti popolnoma primerljivi s klasičnimi prenosniki. Imajo zaslon na dotik, ki omogoča hitro uporabo kjerkoli in kadarkoli. Povečini ne potrebujete dodatne tipkovnice, optične miške in drugih dodatkov. Omogočajo nam brskanje po spletu, poslušanje glasbe, ogled filmov in serij, navigiranje med vožnjo, igranje igric in podobno. Večjih omejitev glede uporabe ni. Najboljši in za vaš denar najbolj ugoden tablični računalnik je včasih težko izbrati. Pri nakupu upoštevajte nekaj nasvetov za lažjo odločitev.

Ali znamka igra veliko vlogo pri izbiri?

Znamka igra določeno vlogo pri izbiri tablice.  Tablični računalnik želimo namreč, da deluje čim dlje. Biti mora zmogljiv, z dobro baterijo in hitro odzivnostjo. Po letu 2016 so tržišče preplavili resni konkurenti iPadu in sicer znamke, kot so Sony, Samsung, Lenovo in podobno. Za precej nižjo ceno lahko dobite konkurenčen izdelek Applu. Višek denarja pa zapravite za kak drug dodatek. Sony, Samsung in Lenovo se trudijo za izboljšanje uporabniške izkušnje in povečanje odzivnosti naprave. Nižja cena in boljša dostopnost sta posledično privedli do povečanih nakupov tablic.

Karakteristike dobre tablice

Pred nakupom upoštevajte, da so tablični računalniki precej podobni prenosnikom. Razlikujejo se v velikosti in možnosti vnašanja podatkov. Dobra tablica ima velik in odziven zaslon. Večji, kot je ekran, več informacij boste videli in lažje boste na njej ustvarjali. Izberite večjo tablico z posodobljenim operacijskim sistemom. Slednji dopušča uporabo različnih aplikacij. Operacijski sistem Android ima hiter procesor in odlično odzivnost. Povezovanje na omrežje je odlična ideja, vendar se morate izogibati 3G prenosu. Na pametnem telefonu raje ustvarite dostopno točko in nato brskajte.

Prednosti in slabosti uporabe

Tablični računalniki so lažji in manj robustni od prenosnikov. So enostavni za prenašanje naokoli in skoraj neopazni. Baterija lahko zdrži tudi do 10 delovnih ur. So hitro odzivni in ne potrebujejo veliko časa za nalaganje operacijskega sistema. Kot pomanjkljivost je potrebno izpostaviti povezovanje in iskanje Wi-Fi omrežja, saj brez njega izmenjava podatkov in brskanje po spletu ni mogoče. Težje je tudi urejati baze podatkov, saj nam pri tem ponagaja zaslon na dotik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *