Otroški voziček za dva otroka

      Comments Off on Otroški voziček za dva otroka
Pričakujete otroka? Potem najbrž iščete otroški voziček. Pred odločitvijo preverite tudi našo ponudbo izbranih svetovno znanih blagovnih znamk z dolgoletno tradicijo, ki vam zagotavlja, da nad kupljenim vozičkom ob uporabi ne boste razočarani. Otroški vozički katere vam mi ponujamo so namenjeni zahtevnim zahodnim tržiščem. Odstotek reklamacij je pri njih zanemarljiv. Izberite kvalitetno, ki vas bo svak dan znova navduševala in boste z otrokom preživeli nepozabne trenutke brez skrbi.

Že nakup klasičnega otroškega vozička lahko povzroči prave glavobole, vozički za dva otroka pa so toliko večji zalogaj, saj moramo pri nakupu upoštevati še kar nekaj elementov, ki so pri klasičnih vozičkih samoumevni; vsi klasični otroški vozički gredo normalno skozi klasično širino vrat, kaj pa tisti, ki so narejeni za dva otroka? Prav tako moramo še toliko bolj upoštevati njihove dimenzije, ki se morajo skladati z našim avtom, pa tudi teža je dosti večja, kar je predvsem pomembno takrat, ko živimo v bloku brez dvigala. Kako torej izbrati primeren otroški voziček za dva otroka?

Otroški vozički za dva otroka obstajajo v dveh oblikah, vzporedni in zaporedni, od katerih ima vsaka svoje prednosti in slabosti. Najbolj pogosta oblika je vzporedna in kot že samo ime pove, je to voziček, pri katerem sta obe košari postavljeni vzporedno, torej druga ob drugo. Pri zaporedni obliki sta košari postavljeni druga za drugo, kar je predvsem praktično takrat, ko moramo z vozičkom iti mimo ozkih prehodov, čeprav je tudi model vzporednega vozička običajno narejen v takih dimenzijah, da boste lahko normalno šle skozi klasične dimenzije vrat. Za zaporedni model se odločajo predvsem tisti starši, ki imajo 2 otroka z minimalno starostno razliko, vzporedni modeli pa so bolj priljubljeni pri tistih, ki pričakujejo dvojčke.

V kolikor sta vaša otroka različne starosti, mora biti temu prilagojen tudi otroški voziček, saj so priporočljivi položaji za novorojenčke drugačni od otrok, ki so stari že 1 leto ali več. Primerni otroški vozički za dva otroka so tisti, ki pri katerih se košara lahko nastavlja v različne položaje, primerne otrokovi starost. To so običajno zaporedni vozički, pri katerih je ena košara primerna za novorojenčke, druga pa za vašega starejšega sončka, čeprav se tudi pri vzporednih modelih lahko obe košari upravljata neodvisno druga od druge.

Otroški vozički (http://www.chebeltza.com/oprema/otroski-vozicki.html) morajo biti tudi lahki, kar je še posebej pomembno takrat, ko kupujete tandemske vozičke. Priporočljivo je, da si izberete takega, ki ima aluminijasto ogrodje. Čeprav so tej običajno dražji, bo cena poplačana takrat, ko ga boste fizično prenašali po stopnicah ali zlagali v avto. Ker taki vozički zavzamejo več prostora, preverite tudi njihove dimenzije v zloženem stanju, da ne boste na koncu primorani kupiti še novega avta z velikim prtljažnikom.

https://www.youtube.com/watch?v=xN5fgLf5Q5I