Prevarani gosti ostali brez počitnic

      No Comments on Prevarani gosti ostali brez počitnic

Na svetu žal še vedno obstajajo ljudje, ki se želijo okoristiti z nesrečo drugih. Na žalost iz tega ni izvzeta niti Slovenija, kjer smo v preteklosti že lahko brali o raznih primerih prevar turističnih agencij, ki so svoje goste kratko malo pustili doma ali pa jim na obljubljeni destinaciji niso omogočili počitnic, ki so jih oglaševali in za katere so gostje plačali. Tako je precej pogost primer prevare, pri nas in na tujem, slednji: turistična agencija svojim potnikom pobere njihov denar, potem pa jim dopusta preprosto ne omogoči. Da, prav ste prebrali –turistične agencije s tem ciljajo na nekoliko bolj zaupljive oziroma malenkost naivne goste, katere oskubijo za njihov denar, nesrečni gostje pa na koncu ostanejo brez obljubljenih in plačanih počitnic.

Pri tem je seveda relevanten podatek, da pri oškodovancih navadno ne gre za majhne vsote denarje. V Sloveniji sta bila tako dva turista na primer oškodovana vsak kar za 1000 evrov in obljubljen dopust. Najbrž se večina izmed vas sprašuje, kako je to sploh mogoče. V realnosti se tak primer lahko zgodi komur koli. Prevara gre nekako tako: gost rezervira in vplača aranžma v nekem hotelu. Potem pa iz agencije nekaj dni pred samim odhodom gostu sporočijo, da je hotel, ki sta ga rezervirala zaprt in da zaradi tega pač ne morata na dopust. Prva reakcija gosta je verjetno osuplost, nato pa bo gotovo preveril, ali navedbe agencije držijo. Gost nato običajno ugotovi, da hotel sploh ni zaprt, prav tako pa postane jasno, da njuna agencija zanju sploh ni uredila in poravnala rezervacij.
Agencije se nadalje lahko obnašajo različno – nekatere preprosto poniknejo v zemljo – z dobičkom, ustvarjenim od prevar, lahko ustanovijo novo agencijo ali podjetje. V vsakem primeru je bolje, da se odločamo za agencije preverjene kakovosti ter da pred vplačilom preverimo, ali hotel sploh obstaja, kakšen je in ali je vaša rezervacija že najavljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *