Sesalniki za vsak dom in vsak žep

      No Comments on Sesalniki za vsak dom in vsak žep

 

Vso umazanijo, ki jo z obutvijo prinašamo v dom, moramo zaradi splošnega vtisa kot tudi zaradi zdravja sproti odstraniti. Metle za to opravilo že postajajo ogrožena vrsta, saj lahko umazanijo enostavno in hitro odstranimo s sesalnikom. Izbrati takšnega, ki je primeren tudi za vaš žep, ne bo težko, saj se cena zanje giblje vse od 40 € naprej, za kvalitetnejšega pa boste morali seči tudi globlje v žep.

Na ceno sesalnika vpliva več faktorjev, večinoma pa se sesalniki med seboj ločijo po izvedbi, načinu in kakovosti filtracije, prav tako pa tudi po vrsti sesalnih nastavkov; osnovna ločnica pa je med suhimi in vodnimi. Suhi sesalniki so klasični, vso nesnago pa zbirajo v sesalne vrečke, ki so zamenljive. Njihova sodobnejša različica so sesalniki, ki umazanijo zbirajo v ločenih posodah, katere po uporabi praznimo. Za najbolj uporabniku prijazne pa veljajo vodni sesalniki, ki zaradi filtra v zrak ne dvigujejo prahu. Prav tako zanje ni potrebno kupovati vrečk; vodo, ki skrbi za filtracijo umazanije, pa lahko po želji tudi prijetno odišavimo.

Pomemben faktor pri sesalnikih je tudi moč motorja, ki bo najbolje vidna, ko bo dosežena optimalna kombinacija med dobrim pretokom zraka, ki ga dosegajo z nepredušnim tesnjenjem, in velikim vakuumom. H nakupu vas lahko motivirajo tudi različni nastavki za preproge, reže ali oblazinjeno pohištvo, vsekakor pa tudi privlačen dizajn, ki bo poskrbel, da se bo sesalnik tudi v času mirovanja šopiril na dobro vidnem mestu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *