Slovenija – zanimiva turistična destinacija

Slovenia

Slovenia (Photo credit: phault)

Republika Slovenija je država na JV Evrope. Prestolnica je živahna Ljubljana s 280.000 prebivalci. Uradni jezik je slovenščina, le na območjih z italijanskimi in madžarskimi narodnimi manjšinami se pojavljata tudi italijanski in madžarski jezik. V površino Slovenija meri 20.000 km2. Obala je dolga 46,6 kilometrov. Najvišja gora v Sloveniji je Triglav (2864 m).

Slovenija je turistična destinacija, ki vsako leto privablja mnoge turiste iz vseh vetrov. Turiste prepričajo naravne lepote, kakovostne namestitve in gostoljubnost domačinov. Mladi za nočitve uporabljajo predvsem hostle, medtem ko so hoteli najbolj zaželeni pri družinah. Slovenski hoteli po kakovosti spadajo v evropski vrh, saj ponujajo številne storitve. Starejši obiskovalci se velikokrat odločijo za penzione.

Turizem je ena izmed najbolj hitro rastočih industrij v Sloveniji. Najpomembnejše obmorska letovišča so Piran, Portorož, Izola, Ankaran, Strunjan,…

Najpomembnejša smučišča so: Mariborsko Pohorje, Kranjska Gora, Vogel, Kanin, Rogla,…

V Sloveniji je zelo razvit tudi zdraviliški turizem. Toplice vsako leto obišče več tisoč obiskovalcev. Najbolj znane toplice so: Radenci, Terme Spa, Terme Čatež, Terme Ptuj Dobrna,…

Slovenija je geografsko nahaja v jugovzhodni Evropi na stičišču Alp, Dinaridov, Panonske nižine in Sredozemlja. Podnebje je mešanica vplivov alpskega, sredozemskega in celinskega podnebja. Več kot polovica ozemlja je pokrito z gozdovi. Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi.

 

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *