Zakisanost telesa in negativne posledice

      No Comments on Zakisanost telesa in negativne posledice

Zakisanost telesa ima na človeško telo negativne posledice, zato je pomembno, da v takem primeru skušamo odplakniti čim več kislin iz telesa. Znano je, da se večina strupov v telesu nahaja v obliki kislin. Pri odpravljanju kislin v telesu je najboljša metoda njihovo nevtraliziranje. Pomemben ukrep, ki zmanjša zakisanost telesa je, da dnevno popijemo dovolj vode. Ustrezna količina vode, ki zmanjšuje zakisanost telesa je dva do tri litra.

Vzrok zaradi katerega se pojavi zakisanost telesa je največkrat pomanjkanje mikroelementov, kot sta magnezij in kalcij. Kalcij velja za najmočnejše bazično sredstvo telesa. Kadar se v telesu pojavi prevelika količina kislin, človeški organizem začne iskati potrebne količine kalcija. Največkrat telo najde ustrezne količine kalcija v kosteh in zobeh.

Zakisanost telesa se učinkovito odpravlja na dva osnovna načina. Prvi način, ki zmanjšuje zakisanost telesa je uživanje snovi, ki delujejo bazično . Drugi način, ki zmanjšuje zakisanost telesa je dovajanje kisika. Učinkovita metoda, ki zmanjša zakisanost telesa je pitje sveže pripravljenih zelenjavnih sokov. Sveže pripravljeni sokovi naj vsebujejo surovo zelenjavo. Predvsem sta za pripravo svežih zelenjavnih sokov, ki zmanjšujejo zakisanost telesa, dobra korenje in rdeča pesa. V primeru hude zakisanosti so hitra pomoč bazični minerali. Več kisika v tkivih človek dobi z pravilnim dihanjem, izvajanjem dihalnih vaj ter rednim gibanjem na svežem zraku.

Dobra metoda, ki odpravlja negativne posledice zakisanosti telesa je tudi bazična dieta. Pomembno je uživati jedi, ki v telesu delujejo bazično. Poglavitni vir jedi, ki v telesu delujejo bazično sta sadje in zelenjava. Najboljša sta sadje in zelenjava, ki je biološko pridelana in sveža. Sadje je lahko prebavljivo, ni pa ga priporočljivo mešati z zelenjavo.

Zakisanost telesa moramo obravnavati s pravilnim pristopom, zdravo je pravo razmerje med kislinami in bazami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *